neděle 6. září 2009

TOP 5 ROZDILU

Takze, mame prvni vikend po prvnim tydnu skoly, pokusim se sem napsat ty nejvetsi rozdily mezi Ceskou Republikou a USA at uz ve skole, ve spolecnosti nebo doma.

1. Zamky, kody - ve skole mame 2 skrinky - jedna normalni, druha v telocvicne. Problem je, ze to neni jako u nas, ze mas klic, kterej otocis a ono se to otevre. Je to na 3 cisla, ale system otevirani je dost neprakticky. Ze zacatku musis trikrat otocit po smeru hodinouvych rucicek abys aktivoval otevirani, pak najet na prvni cislo, potom proti smeru hodinovych rucicek na druhe cislo a znovu v protismeru na treti cislo. NO proste trvalo mi to asi dva dny nez jsem to mel na jistotu.
Navic mame strasne moc kodu - kody uceben, kod studenta, kod na obedy, kod na prihlasovani do pocitace....

2. V domacnostech se neprezvouva. Proste se prijde domu, a ve stejnejch farmarkach z pole ses v obyvaku. Je to docela divni, hlavne kdyz nasi mali kluci chodej po tom koberci bez bot:D

3. Lidi tu jsou hodni!!!!!!!!! Potkas nejakyho cloveka poprve v zivote a uz te skoro taha na nejakou rodinou seslost. nezazili komouse jako nase generace 40+ :D

4. Taxes - poplatky. Dobre, kdyz je to zavedene, tak proc ne. Proste se plati. Je to vetsinou 5,5 procent. Ale! Vcera jsem nakoupil kompletni brankarskou vystroj a poplatek byl 150 doliku - necelych 3000 korun. Plno Amiku se proti tomu bouri, v televizich bezi reklami a kampane, ale nevim jestli se to zmeni.

5. Nezavirame - nezavira se dum, nezaviraji se auta....Ja jsem se ptal proc to nezavrou a pry, ze nejsou zlodeji. Laurie me rikala, ze kamos Jeremyho ( bratr ) vi, ze nezavirame, tak jednou po party k nam prisel a spal u nas. Vsichni si mysleli, ze je to Jeremy a ejhle, byl to jeho kamos.

1 komentář:

  1. A jak tam varej - myslim tim ve skole? Je to stejny jako v ty chemicce na gymplu?

    OdpovědětVymazat