úterý 22. září 2009

Co se tu ucim a jak to vypada?

Ahoj, po delsi dobe jsem neco napisu. Nejak nevim, co sem psat, takze kdyztak napiste do komentaru, co vas zajima.

Zacneme English 10 - trida, kterou si musi kazdej ex change student vybrat. Jedna se o zdokonaleni proslovu a celkoveho mluveni. Zatim je to jednoduche, meli jsme par ukolu, udelat jurnal a vcera speech - introduce yourself. ze vseho tu mam zatim A, opravdu je to jednoduche, ale zaroven poucne. P. ucitelka je supr, takze nejsou problemy.

U.S History - hodina, ktera je taky povinna. zatim velmi zajimava. Ucime se ve velke mistnosti ( LGI ), ktera ma kapacitu pres 80 studentu. Zatim jsme brali U.S Constitution a psali ze statu USA> nechci machrovat, ale byly to jenom staty, bez hlavnich mest. povinnost mit A. jednou tydne mame 30 minut mluveni, prvni hodinu jsme resili neco z nejakeho americkeho filmu, takze moc jsem se nezapojil. P. ucitel je dobrej typek, dobre se s nim keca, nejsou problemy.

German 2 - reknete P. Hejnove, ze jsem nezanevrel a ze furt sprichtim Deutsch. Je to tu podobne jak u nas, zatim dva testy, vysledky nevim, ale dopadne to snad dobre. P. ucitelka bydlela 3 roky v Nemecku, takze umi dobre, ale poslechove cviceni cte z knizky a nekdy pridava americkou vyslovnost :). tim chci rict, ze nekdy to je tezke a nekdy lehke.
Zatim mame hromadu ukolu, ale da se to zvladnout. Hodiny probihaji asi tak, ze se hraji hry nebo se delaji kvizy. Uvidime, jak to pujde dal.

Consumer Math - prakticka matematika - ucime se pocitat vyplaty, vyplnouvat nejruznejsi seky, pocitame statistiky kdy se vypalti pouzit kartu a kdy cash. je to dost jednouduche. jen busis do kalkulacky. psali jsme prvni test, pri nemz jsme mohli pouzit knizku, takze to snad dopadne dobre. Ucitel je typek jak ma byt, kecame casto na chodbe, ma rad fotbal a pujde se kouknout na hokej !!!

Team Sports - uz z nazvu vypovida, ze jde o tymove sporty :). zatim hrajeme softbal, ktery mi az moc dobre jde, natoz ze mam rukavici v leve ruce a hazu levou. nevim jak to delam, ale funguje to. Ucitel je byvaly hrac Green BAy Packers, znamy fotbalovy tym z Wisconsinu. Je tu se mnou par hokejistu, takze je sranda.

A to nejlepsi na zaver Wisconsin History and Geography. Je to zemepis o state Wsconsin, ale nas ucitel... Mr. Tourtilloot je nejlepsi ucitel na skole! Je s nim prdel jak svine :). nejde to popsat, ale proste je to typek jak ma byt a umi udelat hodinu zabavnou ikdyz se jedna o nudnou latku. zatim mame velky ukol a to udelat project - mapa statu + 50 pojmu. Je to pry jako test, takze uvidime jakou znamku z toho dostanu. Jinak pan Tourtillot je fotbalovy kouc, vsichni ho maji na skole radi a pristi tyden mu prijede exchange studentka z Nemecka!


dale mam mnoho resources and commons, jedna se o studium na vlastni pest, takze vetsinou se delaji ukoly nebo pracuje na projectech. nekdy je to nuda, mas uz vsechno hotove tak 30 minut sedis a nic nedelas.

Uvidime, jak to pujde!

Žádné komentáře:

Okomentovat